Politika privatnosti

Politika privatnosti odnosi se na mrežnu stranicu www.intechopen.com u vlasništvu tvrtke IntechOpen. Ova politika opisuje načine na koji IntechOpen koristi i štiti informacije koje korisnici ostavljaju prilikom posjeta mrežnoj stranici. IntechOpen je posvećen osiguranju vaše privatnosti u svakom trenutku. Ukoliko vas pitamo za informaciju kojom možete biti identificirani tijekom korištenja ove mrežne stranice, možete biti sigurni kako će ona biti korištena strogo u skladu s ovom Politikom privatnosti.

IntechOpen ne prodaje, ne iznajmljuje ili na bilo koji drugi način ne daje vaše osobne podatke trećim stranama, osim ako one nisu javno dostupne kao dio izdavačke djelatnosti, ili ako imamo dozvolu za to, ili ako smo zakonski obvezani na isto. IntechOpen može s vremena na vrijeme izmijeniti ovu Politiku privatnosti na način da osvježi ovu stranicu. Pozivamo vas da provjerite ovu stranicu kako biste uvijek bili sigurni da se slažete s promjenama.

1. TKO SMO MI?

Mi smo IntechOpen, vodeći svjetski izdavač knjiga otvorenog pristupa. INTECHOPEN LIMITED je tvrtka u privatnom vlasništvu registrirana u Engleskoj i Walesu, pod brojem 11086078, s adresom u: 5 Princes Gate Court, London, SW7 2QJ, Ujedinjeno Kraljevstvo.

2. KORIŠTENJE PODATAKA

Registracija na IntechOpenovoj mrežnoj stranici namijenjena je autorima, urednicima i drugim korisnicima koji nam žele poslati sugestije. Registracija je u potpunosti dobrovoljna i ni na koji način nije obavezna. Podatke koje dobijemo od vas koristimo na sljedeći način:

  • Kako bismo autorima pružili informacije koje su im potrebne za objavu njihovog rada
  • Kako bismo bili u mogućnosti poslati servisne obavijesti ili promotivne poruke o novim publikacijama putem elektronske pošte
  • Kako bismo administrirali vaš račun i prilagodili usluge vama i drugim korisnicima
  • Podatke možemo poslati i trećim stranama koje zajedno s IntechOpenom nude zajedničku uslugu, a na taj način omogućavamo vam dijeljenje informacija i komunikaciju s drugim korisnicima.

3. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO

U gore navedene svrhe možemo prikupljati sljedeće podatke:

  • Ime, prezime, akademsku titulu, ustanovu zaposlenja i prethodne publikacije
  • Kontaktne informacije poput adrese elektronske pošte, poštanske adrese i zemlje prebivališta
  • Ostale podatke koji se odnose na znanstveno polje vašeg interesa, obrazovanje i radno iskustvo
  • Zaporke.

4. OSTALI PODATCI KOJI SE PRIKUPLJAJU

Kako bismo vam pružili bolju uslugu, IntechOpen prati obrasce korištenja na ovoj mrežnoj stranici. Mi prikupljamo podatke o poveznicama na koje klikate, a kako bismo odredili koja znanstvena polja, poglavlja i knjige zanimaju naše posjetitelje. Kao što je slučaj sa svim mrežnim stranicama, mi automatski primamo i podatke kao što su vaša IP adresa, tip preglednika, pružatelj internetskih usluga, ulazne/izlazne stranice, operativni sustav, datum i vrijeme pristupa, podatke o klikanju te o pružatelju mobilnih usluga i vašem mobitelu. Sve podatke pohranjujemo u datoteku zapisa (eng. log file). Koristimo kolačiće i ostale tehnologije kako bismo vas prepoznali, proučili vaše obrasce ponašanja na našoj stranici i unaprijedili vam iskustvo korištenja.

Vi sami možete odabrati želite li prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina pretraživača automatski prihvaća kolačiće, ali možete podesiti postavke na način da kolačiće odbijete ako to želite. Odbijanje kolačića može vam onemogućiti potpuno iskustvo korištenja ove internetske stranice.

5. VAŠA PRAVA

Autori, koautori, editori (urednici) i koeditori mogu odabrati koji će podatci biti dostupni drugim korisnicima.

S izuzetkom adrese vaše elektronske pošte (uz pomoć koje se prijavljujete), u bilo kojem trenutku možete izmijeniti bilo koju vašu osobnu informaciju. Ukoliko se vaše informacije promijene, možete ažurirati, izbrisati ili dodati nove informacije putem korisničkog sučelja ili nas možete izravno kontaktirati putem dolje navedene adrese elektroničke pošte.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti i zatvaranje vašeg korisničkog računa na IntechOpenu. Ukoliko vam dalje nisu potrebne naše usluge, utoliko možete deaktivirati vaš račun tako da nas kontaktirate na email adresu info@intechopen.com. Kontaktirati nas možete i putem obične pošte na kontakt adresu koja je navedena niže. U razumnom vremenu pokušat ćemo odgovoriti na vaše zahtjeve.

6. OTVORENI PRISTUP (OPEN ACCESS)

IntechOpen je izdavač otvorenog pristupa. Sva objavljena djela bit će trajno besplatno dostupna na našoj stranici. Određene osobne informacije poput imena, prezimena, afilijacije i adrese elektronske pošte bit će javno vidljiva i dostupna na objavljenim radovima. Radi se o temeljnom pravilu izdavaštva otvorenog pristupa kojim se omogućava slobodno dijeljenje znanstvenih radova i informacija povezanih s tim radovima.

7. TREĆE STRANE

IntechOpen s trećim stranama dijeli osobne informacije samo na poseban način opisan u ovoj Politici.

U određenim slučajevima, od IntechOpena se može tražiti otkrivanje osobnih informacija kao odgovor na zakonski zahtjev ovlaštenih državnih tijela (npr. u slučajevima nacionalne sigurnosti).

IntechOpen ne prodaje, iznajmljuje ili na bilo koji način trećim stranama otkriva vaše osobne informacije, osim ako to od nas ne zahtjeva zakon. Također, primite na znanje kako određene informacije u određenim slučajevima dijelimo s trećim stranama, ali samo kako bismo napravili određene usluge korisnicima (npr. izdavanje poglavlja). Za procesuiranje plaćanja korisnika, određene informacije moramo dijeliti s tvrtkom koja plaćanja provodi za nas. U svim navedenim slučajevima vi imate pravo odbiti dijeljenje informacija s nama, no to nas može onemogućiti u ostvarivanju usluge koju od nas tražite. U slučaju dostavljanja tiskanih knjiga autorima ili drugim strankama koje naručuju knjige, s poštanskim ili dostavnim službama dijelimo informacije o adresi, a kako bismo ispunili uslugu. Navedene tvrtke vaše osobne informacije mogu koristiti samo na određen nužan način kako bi napravile tražene usluge.

U slučaju da IntechOpen promijeni vlasništvo ili se spoji s nekom drugom tvrtkom, putem elektronske pošte bit ćete obaviješteni o promijeni vlasništva nad vašim osobnim informacijama, te ćete biti u mogućnosti napraviti izbor u svezi vaših osobnih informacija.

8. POLITIKA ELEKTRONSKE POŠTE

IntechOpen vam može povremeno putem elektronske pošte poslati servisne obavijesti. Ukoliko ste se ranije složili da se vaše osobne informacije koriste za dostavu obavijesti putem elektronske pošte (ili newslettera), IntechOpen vam može poslati informacije koje smatra relevantnima za vas. U bilo kojem trenutku možete odustati od ovih usluga na način da nam se obratite na adresu info@intechopen.com i zatražite da vas više ne kontaktiramo putem elektronske pošte. Također, pretplatu možete otkazati i pritiskom gumba „unsubscribe” koji se nalazi u svakoj našoj marketinškoj poruci koju vam šaljemo.

9. SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Kada nam ostavljate vaše osobne podatke, mi poduzimamo sve korake kako bismo osigurali da oni budu zaštićeni. Svi osjetljivi podatci i informacije su šifrirani i osigurani.

Jednom kada primimo vaše podatke, poduzet ćemo sve potrebne mjere predostrožnosti kako bi isti podatci bili sigurni u našim sustavima. Kako biste pristupili određenim dijelovima naše stranice, morat ćete se koristiti lozinkom i vaša je odgovornost da tu lozinku čuvate kao tajnu. Molimo vas da vašu lozinku s nikim ne dijelite.

10. PRIJENOS VAŠIH PODATAKA IZVAN EUROPE

Kao dio pružanja naših usluga, informacije koje s nama dijelite mogu ponekad biti prenijete izvan Europske Unije (EU). Na primjer, to se može dogoditi ako je neki od naših servera s vremena na vrijeme lociran izvan teritorija EU. Te zemlje ne moraju nužno imati slične zakone o zaštiti podatka kao EU. Slanjem vaših podataka, vi se slažete s tim prijenosom i obradom podataka na opisani način. Ukoliko vaše podatke prenesmo izvan EU-a na opisani način, utoliko ćemo poduzeti sve korake kako bi vaši podatci bili potpuno sigurni, a kako bi vaša prava i dalje bila zaštićena na način opisan u ovoj Politici.

11. SVJEDOČANSTVA/KOMENTARI/RECENZIJE KORISNIKA

U „Author Acknowledgment” sekciji na našoj stranici objavljujemo svjedočanstva/komentare/recenzije naših korisnika. U tim sekcijama mogu se pojaviti određene osobne informacije. Navedeni podatci nalaze se u bazama koje drži IntechOpen, a prije njihovih objava korisnik se mora složiti s time da se njegovo ime nađe u toj sekciji. Ako želite ažurirati ili izbrisati vaša svjedočanstva, molimo vas da nas kontaktirate na info@intechopen.com.

12. KOLAČIĆI I OSTALE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE

IntechOpen, naši poslovni partneri i pružatelji usluga koriste kolačiće i slične tehnologije. Navedene tehnologije se koriste za analizu trendova, administraciju stranice, praćenje kretanja korisnika na stranici, te prikupljanje demografskih informacija o našoj korisničkoj bazi. Povremeno možemo primati izvještaje o korištenju navedenih tehnologija od tvrtki na individualnoj ili grupnoj bazi.

Kolačiće koristimo za autentifikaciju korisnika. Korisnici mogu kontrolirati korištenje kolačića u svojim pretraživačima. Ukoliko odbijete kolačiće, još uvijek možete koristiti našu stranicu, ali neki dijelovi mogu u tom slučaju biti limitirani.

Kolačići koje koristimo i čemu služe

Kolačići koje koristimo na www.intechopen.com mogu biti kategorizirani na sljedeći način:

Nužni kolačići

Ovi kolačići su od esencijalne važnosti kako bi vaše iskustvo na stranici bilo potpuno i kako biste ju mogli u potpunosti koristiti. Ovi kolačići mogu biti trajni ili privremeni, a bez njih www.intechopen.com neće raditi ili određeni dijelovi stranice neće raditi.

Kolačići za performanse

Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije o tome kako korisnici koriste stranicu, na primjer koji njen dio najčešće posjećuju, a sve kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Ovi kolačići ne mogu identificirati individualnog posjetitelja stranice. Ove kolačiće koristimo prvenstveno u statističke svrhe. Oni mogu biti trajni ili privremeni.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja oko korištenja kolačića kontaktirajte nas na info@intechopen.com. S trećim stranama surađujemo kako bi se prikazivali oglasi na našim stranicama ili kako bismo kontrolirali naše oglašavanje na drugim stranicama. Naši partneri mogu koristiti kolačiće ili slične tehnologije kako bi vam prikazivali oglase koji se temelje na vašim pretraživačkim aktivnostima i interesima. Ukoliko ne želite vidjeti oglase temeljene na vašim interesima kontaktirajte nas na info@intechopen.com. U tom slučaju i dalje ćete vidjeti generičke oglase.

Između ostalih, na našoj stranici koristimo sljedeće kolačiće trećih strana: Google Analytics (za analitiku, performanse i statistiku), Google Ad Manager (za targetiranje i oglašavanje) i Google Adsense (za targetiranje i oglašavanje). Više o Googleovoj politici privatnosti možete naći na sljedećim stranicama: https://policies.google.com/privacy; https://tools.google.com/dlpage/gaoptout; https://policies.google.com/technologies/managing?hl=en. Dodatne informacije o našem korištenju Googleovih proizvoda možete pronaći na sljedećoj stranici: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

13. SIGURNOST

Mi slijedimo opće prihvaćene standarde u zaštiti osobnih informacija koje primamo. Ako imate bilo kakvih pitanja oko sigurnosti vaših osobnih informacija, možete nas kontaktirati na info@intechopen.com.

Odlučni smo u tome da vaše informacije budu sigurne. Kako bismo onemogućili neautorizirani pristup ili otkrivanje, postavili smo fizičke, elektroničke i upravljačke procedure. Međutim, s obzirom da internet nije u potpunosti siguran medij, nema garancije da vaše informacije neće biti otkrivene, izmijenjene ili uništene kršenjem naših fizičkih, tehničkih ili upravljačkih zaštita. Vi ste odgovorni za čuvanje vaše zaporke i informacija o računu, te kontrolu pristupa vašoj komunikaciji putem elektronske pošte.

14. POVEZNICE NA DRUGE STRANICE

Naša stranica može sadržavati poveznice na druge stranice koje mogu biti zanimljive našim korisnicima. Međutim, odlaskom na neku od tih stranica, vi napuštate našu stranicu, te odlazite na stranice nad kojima mi nemamo nikakve kontrole. Mi, dakle, ne možemo biti odgovorni za zaštitu vaše privatnosti na tim stranicama i te stranice nisu pokrivene ovom Politikom privatnosti. Posjetom stranica putem poveznica na našoj stranici morate biti oprezni i pogledati politike privatnosti navedenih stranica.

15. DODATCI ZA DRUŠTVENE MEDIJE (SOCIAL MEDIA WIDGETS)/p>

Naša stranica ima određene mogućnosti društvenih medija poput Facebook ili Twitter gumba ili njihovih dodataka. Ove mogućnosti mogu prikupljati podatke poput vaše IP adresu, koju stranicu posjećujete na našoj stranici, te mogu postavljati kolačiće kako bi mogućnosti normalno radile. Mogućnosti i dodatci društvenih medija mogu biti udomljene (hosted) od trećih strana ili izravno na našoj stranici. Vaša interakcija sa navedenim mogućnostima pokrivena je politikom privatnosti tvrtke koja ju omogućava.

16. OSOBNI PODATCI I AUTORI

Sažetak osobnih podataka autora (ime, prezime, akademska titula, ustanova zaposlenja, ranije publikacije) je javno dostupan na IntechOpenovoj stranici. IntechOpen neće slati autorima neželjene poruke putem elektronske pošte, osim ako se one ne tiču izravno izdavačkog procesa, njihovih radova ili drugih izdavačkih opcija.

17. ČUVANJE PODATAKA

Vaše podatke ćemo čuvati dok god je objavljeni rad besplatno i javno dostupan s naše stranice, ili dokad su nam oni potrebni kako bismo vam omogućili usluge koje ste od nas zatražili. Ukoliko želite izbrisati vaš račun ili ne želite da više koristimo vaše podatke u svrhu isporučivanja naših usluga, utoliko nas možete kontaktirati na info@intechopen.com. Vaše podatke ćemo čuvati i koristiti kako bismo ispunili pravne obveze, riješili sporove ili u svrhu ispunjenja ugovora.

18. PROMJENE U POLITICI PRIVATNOSTI

Ako odlučimo napraviti izmjene u Politici privatnosti, te ćemo promjene objaviti na stranici Politike privatnosti, na početnoj stranici, te na bilo kojem drugom mjestu za koje smatramo to korisnim.

Zadržavamo pravo napraviti promjene u Politici privatnosti u bilo koje vrijeme, pa vas molimo da stranicu Politike privatnosti redovito provjeravate. U slučaju da napravimo materijalne promjene u ovoj Politici, o tome ćemo vas obavijestiti na ovoj stranici, putem elektroničke pošte ili na početnoj stranici, i to najmanje 30 dana prije nego što promjena stupi na snagu.

19. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o Politici privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate putem elektroničke pošte na adresu info@intechopen.com ili nam pišite na adresu: IntechOpen, 5 Princes Gate Court, London, SW7 2QJ, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ova Politika privatnosti je na snazi od 29. travnja 2020. godine.